Opskrifter

Oksetykkam i gryde med grønt

Mandag, 17. januar 2011af Redaktion
Tykkammen kan laves 1-2 dage før og stilles koldt

(3-4 pers. i 2 dage)

1 stk. oksetykkam uden ben (800-900 g)
Salt og peber
1-2 spsk. mel
3 spsk. olie
800 g grønsager (gulerødder, rodselleri, porre, persillerod el., pastinak)
2 dl vand + 1 dl rødvin el. 3 dl vand
1 spsk. japansk soja
Timian
Lidt chilisauce

Skær kødet i skiver a la bankekød. Drys dem med mel, salt og peber og brun dem holdvis i olie. Hæld vand og rødvin ved og krydr med 3-4 stilke timian, soja og chilisauce. Rens grønsagerne og skær
dem i grove stykker. Læg grønsagerne ned til kødet efter 1 time og giv dem lidt salt. Simrer 1 time mere, til kødet er meget mørt.
Server med brød eller kartofler og sennep.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Rosa kartoffelsuppe
Kyllingekærlighed med hvidkålsslaw
Gammeldags oksesteg




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop