Opskrifter

Laksetærte

Torsdag, 3. marts 2011af Redaktion
Lækker og sund tærte til 4 personer

(4 pers.)
25 min + 45 min til bagning

Tærtebund (kan evt. købes færdig)
120 g hvedemel
50 g grahamsmel
½ dl olie
1 tsk. salt
½ dl vand

2 dl fløde 9%
2 æg
1 spsk. tomatpure
1 fed hvidløg
2 spsk. tørrede dildspidser
1 tsk. salt
1 knsp. peber
450 g laks uden ben
100 g rejer

Tilbehør
Råkost

Bland mel, olie og salt og saml dejen med vandet. Rul dejen ud og læg den i en 26 cm stor tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag den midterst i ovnen ved 175° varmluft i 10 min. Pisk æg og fløde sammen med tomatpure og tilsæt presset hvidløg, dild, salt og peber. Skær fisken i mundrette stykker og fordel dem og rejerne i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten midterst i ovnen ved 180° varmluft i 45 min.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Ølmarineret torsk med sennepssauce
Eksotisk lyssejfilet
Rødspætteruller med bacon




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop