Opskrifter

Arabisk grønsagsgryde

Mandag, 19. september 2011af Redaktion
Masser af skønne grønsager

(6 pers.)

1 spsk. jordnøddeolie eller solsikkeolie
1 chili i ringe
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk. marokkansk kryddermix
1 spsk. tamarin
2 dl yoghurt
1 spsk. farin
Saften af ½ citron
2 courgetter skåret i tykke skiver
Salt og peber
Ca. ½ blomkålshoved i mindre buketter
400 g tomatsovs
200 g kikærter
300 g småbladet spinat

Tilbehør
Kogte basmatiris

Drys courgettestykkerne med salt. Kom olien i en stor gryde og steg chili, hvidløg, kryddermix, tamarin og farin i olien i 2 min. Kom courgetter ved, og når de lige har taget farve, så citron og yoghurt.
Skru ned og tilsæt resten undtagen spinaten (kikærterne skal enten være fra dåse eller udblødte og kogte). Kog under låg ved lav varme - tilsæt evt. lidt vand - i ca. 30 min. Smag til og vend spinaten i 3 min. før servering. Server med kogte basmatiris.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere gryderetter her...


Aromatisk kyllinge-
gryde


Siciliansk oksegryde


Enebærgryde


Lam i spinat











FINE FARVER

I Familie Journals shop kan du lige nu købe 4 stk. melaminskåle i flotte farver.
Opbevaringsskålene har praktiske lufttætte låg og tåler frost. Prisen er 249 kr.

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop