Opskrifter

Frysemad: Forlorne fugle med kartoffelmos

Mandag, 3. oktober 2011af Redaktion
Lækker og fyldig middag

(4 pers.)

4 store, tynde kalvesnitsler
200 g hakket kalvekød
25 g revet mozzarella
Saft og revet skal af ½, usprøjtet appelsin
15 g soltørrede tranebær
Ca. 1 tsk. salt
Groftkværnet peber

Til stegning
15 g smør
1 dl vand
Saft af ½ appelsin
1 kvist (5-6 cm) rosmarin
1 dl madlavningsfløde

Bred kødskiverne ud på et bræt. Bland det hakkede kød med ost, appelsin, bær, salt og peber. Smør fyldet på skiverne, drys salt på og rul dem sammen. Bind med kødsnor eller hold rullerne sammen med kødpinde. Brun dem godt på alle sider i smørret. Dæmp varmen og tilsæt vand, appelsinsaft og rosmarin. Lad dem simre 15-20 min. under låg, de skal kun lige være gennemstegte, ellers bliver de tørre. Tag ruller og rosmarin op. Kog skyen lidt ind og kom fløde i. Smag til med salt og peber. Retten kan fryses ned.

Kartoffelmos

(4 pers.)

1 kg bagekartofler
1 dl kogevand
Ca. 1½ dl
kogende mælk
25 g smør
Salt, peber

TIP

Kartoffelmos kan fryses og varmes i mikroovn, forsigtigt på komfuret ved middelvarme eller i en skål over kogende vandbad.

Skræl kartoflerne, del dem på tværs og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 1 dl, det er udmærket væsketilskud til kartoffelmosen, og så kan der komme en klat smør i. Damp kartoflerne tørre over varmen uden låg. Mos kartoflerne og rør mosen passende lind med det varme kartoffelvand og kogende mælk. Rør smørret i og smag til med salt og peber.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere retter der kan fryses ned...


Cannelloni med
spinat og salami


Grov tomatsuppe
med gratinerede tor-
tillas


Skaldyrstærte











PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Fås for 99 kr. i Familie Journals Shop

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop