Opskrifter

Oksegryde med øl og rødder

Tirsdag, 27. december 2011af Redaktion
En smagfuld grydret, der eventuelt kan serveres til nytår

(8 pers.)

2 spsk. olivenolie
1½ kg okserullesteg
250 g marksvampe
2 pastinakker
4 gulerødder
2 løg
500 g vaskede, små kartofler
Lidt frisk timian
1 pilsner (el. lys ale)
3 dl oksekødsbouillon
1 lille dåse tomatkoncentrat
2-3 laurbærblade
Lidt friskrevet peberrod
Salt og peber

Tilbehør
Groft brød og grøn salat

Drys stegen med salt og peber og brun den i olivenolie. Tag den op, og i samme gryde brunes først hele rensede svampe, som tages op, og så resten af urterne, som er skrællede og skåret i passende stykker, samt de hele kartofler. Kom timian, øl, bouillon og puré i gryden. Bring i kog. Sæt laurbærbladene under snoren på stegen og læg den i gryden. Læg tætsluttende låg på og lad den simre i 2½-3 timer. Den sidste halve time er svampene med igen. Smag til med peberrod, salt og peber og server med brød og salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Vildtgryde med grov mos af butternut-squash og kartofler
Ølgryde med kartoffelmos
Culottesteg med kartofler i grønkålssalsa


Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop