Opskrifter

Hakkebøf med avocadomos og lynsyltede grønsager

Mandag, 23. januar 2012af Redaktion
Tilfør lidt ekstra smag til den klassiske hakkebøf

(4 pers.)

500-600 g hakket oksekød
Salt, peber
Ca. 25 g smør til stegning
1-2 tomater
1 spsk. kapers

Avocadomos
1 stor, moden avocado
1 spsk. citronsaft
4-5 dråber tabascosauce
Salt og paprika

Form kødet til 4 bøffer og hak dem godt sammen. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på panden 3-4 min. på hver side ved god varme. Mos avocadokødet med en gaffel og rør det med citronsaft, tabascosauce, salt og paprika. Skær tomaterne i skiver. Læg 1-2 skiver tomat på hver bøf. Top avocadomosen oven på tomatskiverne og pynt med kapers.


Lynsyltede grønsager

1 stort løg
1 stor, rå rødbede
15 g smør
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. hyldeblomstsaft
Salt, peber


Skær æble og rødbede i små tern. Svits dem på pande i smør 4-5 min. ved god varme og under omrøring. Dæmp varmen. Tilsæt æbleeddike og hyldeblomstsaft og lad det simre, til det er karamelagtigt. Afkøl grønsagerne.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Hakkebøffer på kryd-
ret kartoffelbund


Stegt tatar med
svampe og trøffelolie


Hurtige, stærke hak-
kebøffer













Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop