Opskrifter

Wienerschnitzel med ”dreng”

Onsdag, 7. august 2013af Redaktion
En Wienerschnitzel bør helt bestemt laves med kalvekød, og pynten, som kaldes ”dreng”, må heller ikke mangle - se opskriften på en dejlig wienerschnitzel her

Ingredienser til wienerschnitzel med "dreng"

(Wienerschnitzel 4 pers.)

4 skiver kalveinderlår el. klump, ca. 1 cm tykke
1 æg
2-3 spsk. mel
1-1½ dl rasp
Salt og peber
Smør til stegning

Dreng
4 skiver citron
8 benfri sild
4 tsk. kapers
4 tsk. friskrevet peberrod

Fremgangsmåde til wienerschnitzel med "dreng"

Bank dine wienerschnitzel, så de bliver ensartet tynde, uden at der går hul. Pisk ægget sammen i en tallerken.
Vend dine wienerschnitzel i mel krydret med salt og peber, derefter i ægget og til sidst i rasp. Lad dine wienerschnitzel hvile lidt, inden de steges på en stor pande i en blanding af smør og olie. Steg dem 3-4 min. på hver side ved jævn varme.

Dreng: Læg sildene langs kanten af citronskiverne med kapers i midten og peberrod på toppen.
I Wien kender man ikke den version, her bruges ansjoser og kapers. Hvis du vil skrue lidt ned for fedtet, kan kartoflerne skæres i mindre stykker og vendes med 1 spsk. olie, salt og peber og steges møre og sprøde i ovnen ved 225° på 25-30 min.

Server wienerschnitzel med "dreng"!

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Krebinetter med spidskålssalat
Skinkeruller med græsk salat


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop