Opskrifter

Stegte ål og stuvede kartofler

Lørdag, 24. august 2013af Redaktion
En god klassiker

Ingredienser til stegte ål

(4 pers.)

1 kg flåede stegeål
2 tsk. salt
Hvedemel, rugmel el. majsmel til panering
75 g smør
1 stor citron

Fremgangsmåde til stegte ål

Skyl ålene godt for blodrester og tør dem med køkkenrulle. Skær ålene i 5-6 cm lange stykker og drys dem med salt. Lad dem trække ca. ½ time. Dup fisken tør. Varm halvdelen af smørret på en stor pande. Vend ålestykkerne i mel og brun dem ved god varme. Tag dem af panden. Tør panden og varm resten af smørret. Steg ålen færdig på ca. 10 min. ved jævn varme.

Tip: Spar på smørret ved at stege de brunede ålestykker færdige i ovnen, så kan der også steges til mange på én gang. Læg de brunede stykker i et ildfast fad uden fedtstof. Sæt fadet i ovnen 15-20 min. ved 175°.

Ingredienser til stuvede kartofler

( 4 pers.)

1 kg faste kartofler
3-4 dl madlavningsfløde
Muskatnød
Salt og peber
Purløg og persille

Fremgangsmåde til stuvede kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i små, ensartede tern. Giv dem et opkog i 2 min. i let saltet vand. Hæld kartoflerne i en sigte og skyl dem. Kom kartoflerne i en bred gryde og hæld 3 dl fløde ved. Lad dem mørne i fløden ved svag varme under låg på ca. 10 min. Vend forsigtigt rundt i dem af og til og tilsæt evt. lidt mere fløde. Kartoflerne er færdige, når de er møre, og fløden svøber sig om kartoflerne. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og vend masser af snittet purløg og hakket persille i.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen