Opskrifter

Mørbradgryde med æbler og svampe

Lørdag, 28. september 2013af Redaktion
Mørbradgryde er en rigtig skøn ret! Her på siden finder du en oversigt over alle vores lækre opskrifter på mørbradgryde.

Ingredienser til mørbradgryde med æbler og svampe

(Mørbradgryde til 4 pers.)

2 svinemørbrad (a 350 g)
20 g smør
Salt og peber
2 løg
1 dl vand
2 dl hvidvin
500 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
4-5 æbler
1 dl piskefløde
½ bundt persille

Tilbehør til mørbradgryde
Kogte ris og grøn salat

Fremgangsmåde til mørbradgryde

Skær mørbraderne ud i bøffer og brun dem lidt ad gangen i smør i en gryde. Drys med salt og peber. Tag kødet op, hak løgene og steg dem i smørret. Kom vand og vin ved og lad det reducere til det halve.

Steg svampene i olie, til de er brune. Drys med salt og peber.

Del æbler i kvarte med skræl på og kom i gryden til løgene sammen med kødet. Lad det simre i 5 min. Vend svampe og fløde i og smag til med salt, peber og masser af hakket persille.

Servér mørbradgryde med ris og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere opskrifter på mørbradgryde

Klassisk mørbradgryde
Her får du opskriften på
mørbradgryde i den
klassiske version
Skøn Mørbradgryde
Prøv opskriften på
mørbradgryde med pølser
bacon og peberfrugt

Mørbradgryde med mos
Her får du opskriften på
mørbradgryde med mos
af rosenkål og flødeost
Krydret mørbradgryde
Prøv den klassiske opskrift
på mørbradgryde, men med
et tvist

Mørbradgryde med bønner
Her får du opskriften på en
lækker mørbradgryde med
grønnebønner
Lækker mørbradgryde
Prøv denne lækre opskrift
på mørbradgryde med
peber

Mørbradgryde med porter
Her får du en anderledes opskrift
på mørbradgryde, nemlig med
porter
Krydret mørbradgyde
Her får du en skøn opskrift
på en krydret udgave af
mørbradgryden

Find flere opskrifter her...
Marineret lam spinat med ost og raita
Bønnegryde med chorizo

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop