Opskrifter

Byg selv burger

Onsdag, 16. oktober 2013af Redaktion
Burger er et sikkert hit hos de unge, og når I laver dem selv, er det sund og lødig kost for folk i alle aldre. Her får du en komplet opskrift til hjemmelavet burger

Står den på burger til aftensmad? Så prøv denne burger-opskrift, hvor alt er hjemmelavet!
Du får opskrifter på burgerboller, krydrede bøffer, dressing og hjemmelavet coleslaw. Så mangler du bare at skære løgringe, agurk og tomater ud, og så er der serveret.

Denne burger-opskrift er nem, og hele familien kan sagtens være med. God appetit!

Ingredienser til burgerboller

(8 stk.)

2½ dl koldt vand
50 g gær
50 g blødt smør
1 æg
50 g sukker
15 g salt
Ca. 450 g hvedemel

Pynt
Æg, mælk og sesamfrø

Fremgangsmåde til burgerboller

Rør gæren ud i vandet, tilsæt smør, æg, salt og sukker og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem og form den til 8 flade boller. Lad dem hæve på en plade med bagepapir under et fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse. Pensl dem med æg og mælk og drys med sesamfrø. Bag dem ved 200º i 12-18 min.

Ingredienser til krydret bøf

(4 pers.)

1 skalotteløg
600 g hakket oksekød
1 tsk. milde chiliflager
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt

Fremgangsmåde til krydret bøf

Pil og hak eller riv skalotteløget. Bland kødet med de øvrige ingredienser, form 4 hakkebøffer og steg dem på en grillpande ca. 3-4 min. på hver side ved jævn varme.

Ingredienser til dressing

(4 pers.)

2 dl ketchup
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. soja
1 spsk. balsamicoeddike
Evt. lidt friskrevet peberrod
1 spsk. honning
Salt og peber

Fremgangsmåde til dressing

Kom alle ingredienser i en lille kasserolle og varm op. Dressingen er klar, når honningen er smeltet. Afkøl den og servér den til burgeren.

Ingredienser til coleslaw

(4 pers.)

¼ hvidkålshoved
2 gulerødder
½ fennikel
½ bdt. bredbladet persille

Dressing
1 dl yoghurt
½ usprøjtet citron
1 tsk. sukker
1 tsk. sennep
salt og peber
1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde til coleslaw

Snit hvidkålen i fine strimler. Drys den med salt, lad den stå ca. 30 min. og skyl den fri for salt. Skræl og riv gulerødderne og snit fenniklen fint. Skyl persillen og hak den groft. Pres citronen og riv skallen fint. Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Den skal både være lidt stærk, lidt sød og syrlig og ikke mindst frisk. Vend de snittede grønsager og den hakkede persille i dressingen.

Tip: Salaten kan laves i god tid. Den bliver kun bedre af at trække lidt.

Idéer til fyld

Tomater, salatblade, syltede agurker, sprøde baconskiver, rødløg skåret i tynde ringe og revet gulerod.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Gå pølsemanden i bedene
Masser af skønne, sprøde pizzaer

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop