Opskrifter

Lammekølle a la Provence

Tirsdag, 8. april 2014af Redaktion
Den provencalske lammekølle med kartofler og tomat gik sin sejrsgang i 70’erne og 80’erne, og den er stadig god og nem, for når forarbejdet er gjort, passer den sig selv i ovnen.

Ingredienser til lammekølle a la Provence

(6 pers.)

1 stor lammekølle
Ca. 3 tsk. salt
1½ kg kartofler
1 dåse flåede tomater
1 lille bdt. persille
2 fed hvidløg
3½ dl lage fra tomaterne + bouillon
Groftkværnet peber

Fremgangsmåde til lammekølle a la Provence

Gnid køllen med salt. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hæld væden fra tomaterne, gem den og skær tomaterne i mindre stykker. Nip persillen, pil og hak hvidløgene. Læg kartofler, tomater, persille, 2 tsk. salt og hvidløg lagvis i et stort, ildfast fad eller bradepande og hæld væden ved. Kværn peber over. Læg køllen oven på grønsagerne med undersiden opad. Sæt den i ovnen 1¾ time ved 160°. Vend køllen efter 45 min. Tag fadet ud af ovnen og lad køllen hvile tildækket 10-15 min., inden den skæres i skiver.

Tip: Når centrumtemperaturen i den tykke del af køllen er 65°, er kødet rosa. Ved 70° er den gennemstegt.
Grønsagerne kan blandes med 1 spsk. friske rosmarinnåle.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kylling i det grønne
Påskespid med blomkålssalat

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop