Opskrifter

Ris pilaff

Fredag, 25. april 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Pilaffen stammer fra det græsk-tyrkiske køkken, hvor lidt sødt i form af tørret frugt ofte bruges i madlavningen.

Opskrift på Ris pilaff

(4 pers.)

50 g rosiner
50 g korender
3½ dl parboiled ris
2 spsk. olie
Ca. 5 dl grønsagsbouillon
2 løg
1 fed hvidløg
1 rød peber
2 spsk. olie
50 g pinjekerner
1 tsk. koriander
1 knsp. cayennepeber

Tilbehør
Salat og yoghurt

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Fremgangsmåde til ris pilaff

Læg rosiner og korender i en skål og hæld vand ved, så det dækker. Lad det stå 1-2 timer og hæld evt. overskydende vand fra.

Svits risene i en tykbundet gryde i olien, til de er klare. Hæld bouillon ved og kog risene møre under låg på ca. 18 min.

Skær løg, hvidløg og peberfrugt i meget små tern og svits dem i en gryde i olien. Tilsæt pinjekerner, rosiner, korender, koriander og cayennepeber. Lad det simre, til grønsagerne er møre, og smag til med salt og peber.

Anret ris og grønsager på et fad med salatblade og spis græsk yoghurt til.






Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.