Opskrifter

Jerk kylling med spinat

Onsdag, 27. august 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en helstegt kylling med en smagfuld Jerkmarinade

Opskrift på Jerk kylling med spinat

(4-5 pers.)

1 hel kylling

Jerkmarinade
2 spsk. soja
2 spsk. rørsukker
3 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. stødt allehånde
2 spsk. jordnødde- eller olivenolie
5 cm ingefær
2-3 stærke, røde chilier
1 spsk. friske timianblade
2 forårsløg
3 fed hvidløg
1 løg
2 lime
2 spsk. mørk rom

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad

Spinat
300 g frossen, hel spinat
2 spsk. soja- el. jordnøddeolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 tsk. chiliflager
1 tsk. hel spidskommen
100 g feta i tern
Salt og peber

Kom soja, sukker, eddike, allehånde og olie i en skål. Skræl eller rens ingefæren, chili, timian, forårsløg, hvidløg og løg. Pres limefrugterne. Kom alle ingredienser til marinaden i en foodprocesser og blend til en grov masse. Gnid den på kyllingen, så den er dækket. Sæt kyllingen tildækket i køleskabet i 24 timer. Sæt kyllingen i ovnen ved 150° i 2½ time. Optø spinaten. Pil og hak løg, ingefær og hvidløg. Varm olien op i en gryde, kom løg, ingefær og hvidløg i og lad det stege et par min., inden spinaten kommes i sammen med spidskommen og chili. Kog det sammen og vend osten i. Smag til med salt og peber. Lad retten småkoge i 5 min., så osten smelter i kanten og jævner spinaten.





Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.