Opskrifter

3 x ørred til middag

Lørdag, 30. august 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skal I have ørred på tallerkenen? Her er tre lækre opskrifter med ørred på forskellige måder. Ørred er en utrolig delikat fisk, uanset om den er fanget vildt eller opdrættet. I supermarkederne kan den fås i mindre stykker, mens du må til fiskehandleren for at få de større vilde ørreder, der er faste og fyldt med smag.

Opskrift på vietnamesisk ørred (aflange billede)

(4 pers.)

2 spsk. flydende honning
2-3 spsk. vand
1 rød chili
3 cm ingefær
1 spsk. thaifiskesovs
800 g havørredfilet med skind uden ben
4 mini bok choi eller 2 sølvbeder
1 citron
1 lille bdt. koriander


Tilbehør
Kogte jasminris

TIP

  • Hvis du ikke lægger alufolie over fisken, får den en mere karamelliseret overflade, og så skal den i øvrigt kun have 7-8 min.

Kom honning i en lille kasserolle sammen med 2-3 spsk. vand. Varm det op, til det bliver mere flydende. Udkern chilien og skær den i tynde ringe, skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Kom fiskesovs, chili og ingefær i honningen og giv det et opkog. Læg havørredstykkerne i et ovnfast fad. Skyl og halvér bok choi, hvis de er store. Læg dem med skærefladen nedad. Hæld honningen over. Læg alufolie over. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 10 min., til fisken giver efter for et let tryk, uden at den går i stykker. Tag fisken ud og dryp med citronsaft og drys med friske korianderblade. Servér med kogte ris.



Stegt ørred med bacon

(4 pers.)

250 g rødbede
4 ørredfileter på 200 g med skind uden ben
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
10 g smør
150 g bacon eller panchetta
3-4 skiver daggammelt brød
35 g mandelflager
2 potter brøndkarse
3 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike



Kog rødbederne, til de er møre, og gnid skindet af. Skær dem i små tern. Drys fisken med salt og peber. Kom olivenolie og smør på en stor pande og steg ørredstykkerne på skindsiden ca. 6 min. ved meget høj varme, så skindet bliver sprødt. Skru ned og vend fiskestykkerne. Steg dem 3 min. på kødsiden, tag dem op og hold dem varme. Kom bacon på samme pande og steg det sprødt. Skær brødet i små tern og rist det
sammen med mandelflagerne i baconfedtet. Skyl brøndkarsen. Pisk olien med eddike og smag til med salt og peber. Vend bacon og rødbeder i dressingen og anret fisken med bacon-rødbederne, drys med brøndkarse, brød og mandler.



Bagt ørred med krydderurter

(2 pers.)

2 små regnbueørreder el. 2 hele filetsider
2 spsk. olivenolie
1 usprøjtet citron
4 kviste persille
2 kviste timian
4 kviste dild
Salt og peber
2 cm frisk peberrod


Tilbehør
Små, kogte pillekartofler og grøn salat


Smør en lille bradepande. Læg de to rensede regnbueørreder heri. Riv citronen, gem skrællen og skær citronen i tynde skiver. Skyl og rens krydderurterne. Fyld fisken med urter og citronskiver. Dryp med olie, salt og peber. Sæt fiskene i en 220° varm ovn i 10-20 min. afhængig af størrelsen, til fisken er gennemstegt. Tjek ved øjnene. De bliver helt hvide, når fisken er færdig. Fjern forsigtigt skindet og drys med citronskal, salt og peber og friskrevet peberrod.

TIP: Retten bliver bedst med små hele regnbueørreder.





Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.