Opskrifter

2 x koteletter til middag

Mandag, 25. august 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skal du lave ovnkoteletter i aften? Her er to gode opskrifter på ovnkoteletter

Ovnkoteletter i øl

(4 pers.)

4 svinekoteletter uden ben,
ca. 1½ cm tykke
Olie til bruning

ANNES TIP

  • Koteletter af mellemkammen er magert kød og skal kun lige gennemsteges. Ved for lang stegetid bliver koteletterne tørre.
  • Jeg steger dem først på fedtkanten, så noget af fedtet smelter af. Stil koteletterne tæt samlet på en varm stegepande og steg 2-3 min. Læg koteletterne ned og brun dem 1 min. på hver side i det afsmeltede fedtstof.

Marinade
½ usprøjtet citron
2 dl mørk pilsner
1 løg
1 fed hvidløg
4 skiver frisk ingefær
1 tsk. salt
Groftkværnet peber

Tilbehør
2 persillerødder
2-3 gulerødder
1-2 løg
1 spsk. kinesisk soja
Rørsukker

Riv citronskallen, pil og hak løg og hvidløg. Rør marinaden sammen. Læg koteletterne tæt i et fad og hæld marinaden over. Stil dem koldt 6-8 timer. Tag koteletterne op af marinaden og tør dem af med køkkenrulle. Si marinaden og gem den. Steg koteletterne på fedtkanten og brun dem derefter 1 min. på hver side ved
kraftig varme. Læg dem i et ovnfast fad.

Tilbehør: Skræl persillerod, løg og gulerødder og skær grønsagerne i tynde stave. Svits dem på panden i olie 5-6 min. ved jævn varme. Læg grønsagerne i fadet oven på koteletterne. Kog panden af med marinaden + ½ dl vand. Smag til med soja og rørsukker og hæld skyen over koteletterne. Sæt fadet i ovnen ca. 17 min. ved 200°. Servér brød, pasta eller ris til.

Ovnkoteletter med kål

(4 pers.)

½ savojkål el. 1 kinakål
2 løg
1 tsk. salt
1 dl fløde
4 svinekoteletter, 1½-2 cm tykke
Salt og peber
2 spsk. rasp
100 g reven ost
2-3 tomater

Tilbehør
Flute

Skær kålen i strimler. Pil løgene og snit dem fint. Kom kål og løg i et ovnfast fad sammen med salt og fløde og bland det godt. Sæt det i ovnen ca. ½ time ved 200°, til kålen er halvmør. Steg koteletterne 2-3 min. Drys dem med salt og peber. Læg koteletterne oven på kålen. Skær tomaterne i kvarte og læg dem ved siden af. Bland rasp og ost og drys det over koteletter og kål. Sæt atter fadet i ovnen ca. 15 min. ved 225°, til kål og koteletter er møre. Servér med grove flutes til.

Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.