Opskrifter

Kartoffel-porre-suppe

Lørdag, 6. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Er der noget bedre end en smagfuld, dampende varm suppe her i den kolde tid? Mange supper bliver bedre, når de får lov til at simre længe - suppen serveres med spinatpestobrød

Opskrift på kartoffel-porre-suppe

(4 pers.)

650 g kartofler i tern
1 l grønsagsbouillon
2 porrer
1 spsk. smør
2 spsk. cremefraiche 18%
Salt og peber
50 g frisk spinat
1 fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
1 dl basilikumblade
2 spsk. revet parmesanost
½ dl solsikkekerner
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 dl olivenolie
1 flute

Sådan laver du suppen

Kog kartoflerne møre i bouillon og purér blandingen igennem en grov sigte eller blend suppen. Skær porrerne i ringe og svits dem i smørret, til de er let gyldne. Rør porrer og cremefraiche i kartoffelsuppen og smag den til med salt og peber. Blend spinaten med hvidløg, citronsaft, basilikum, parmesanost, solsikkekerner, salt, peber og olie til en jævn pesto og smag til. Skær flutet i skiver, smør dem med pestoen og rist dem under grillen i 3-4 min. Servér suppen med friskkværnet peber og pestobrødene.

Skønne supper