Opskrifter

Fiskefrikassé

Mandag, 17. november 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Efterårsfrikassé med fisk og urter og masser af fyld og smag

Opskrift på fiskefrikassé

(4 pers.)

20 g smør
75 g bacon
2 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
250 g champignoner
3 spsk. hvedemel
3 dl æblecider (ikke sød)
7 dl fiske- eller hønsebouillon

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Karrysuppe med kylling Kopkager

4 kviste timian
1 laurbærblad
2 dl piskefløde
Salt og peber
1 tsk. grov dijon- eller fiskesennep
300 g laksefilet
300 g torske- eller kulmulefilet
½ bdt. persille
300 g småbladet spinat
Salt og peber

Brød:
½ bdt. persille
4 spsk. olivenolie
1 flute

Fremgangsmåde til andebryst og tilbehør

Kom smør i en stor, tykbundet gryde. Skær baconen i tern og rist dem sprøde i smørret. Skræl løg og gulerødder, rens bladselleri og skær det i små tern. Steg det med baconen i 3 min.

Rens champignoner og skær dem i kvarte. Steg dem med i gryden med grønsagerne. Drys med mel og spæd med cider og bouillon. Kom timian og laurbær ved og lad det simre i 15-20 min. Smag retten til med persille, salt, peber og fløde.

Skær fisken i store tern og kog fiskestykkerne med i sovsen i 5 min. Rør den hakkede persille i til sidst.
Brød: Blend persillen med olie, smør det på flute-skiverne og rist dem i ovnen. Damp spinaten og krydr med salt og peber.



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.