Opskrifter

Oksesteg med glaserede perleløg

Onsdag, 3. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skøn simremad i ovn, der passer sig selv, når først låget er lagt på, er perfekt vintermad

Opskrift på simremad: Oksesteg med glaserede perleløg

(4 pers.)

1 kg oksebov
50 g smør
Salt og peber
1 mørk øl
1 dl vand
½ knoldselleri
2 fennikel
2 fed hvidløg
3 stjerneanis
2 gulerødder
1 spsk. smør
50 g sukker
200 g frosne
perleløg
1½ dl fløde
1 spsk. mel

Sådan gør du

Brun kødet i smørret og krydr med salt og peber. Kom kødet i et ovnfast fad og hæld øl og vand ved. Skræl knoldselleri og skær den og fennikel i mindre stykker. Læg selleri, fennikel, hvidløg og stjerneanis ved kødet, dæk fadet med folie og stil det i ovnen ved 180° i 2½ time.

Skræl gulerødderne, skær dem i små tern og damp dem i letsaltet vand i 3-4 min. Kom smør og sukker på panden og lad det smelte sammen. Tilsæt perleløgene og vend rundt, til løgene er optøede. Tilsæt gulerodsternene, vend rundt og lad
løgene blive let gyldne. Hæld væden i en gryde, kog op med
fløden og jævn sovsen med melet. Kog sovsen igennem, smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Opskrifter på hurtig aftensmad i galleriet her: