Opskrifter

Pulled kam med bagt fennikel

Torsdag, 23. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Pulled kød har gået sin sejrsgang over de danske gryder de seneste år. Det smørmøre, langtidsstegte kød har vi kendt i århundreder, men der er kommet mere krydderi i marinaderne

Opskrift på pulled kam med bagt fennikel

Opskriften på pulled kam er beregnet til 6 personer

Det skal du bruge til pulled kam

2 kg nakkefilet
2 spsk. salt
2 spsk. rørsukker
2 spsk. paprika
1 spsk. barbecuekrydderi
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. chillipulver
2 dl æblejuice
4 fennikelknolde
1 dl piskefløde
Salt og peber
1 nip chiliflager
100 g ost til at rive

Tilbehør til pulled kam
Flutes og evt. en kålsalat

Du kan også lave: Pulled kylling med linsesalat og mynte

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Sådan laver du pulled kam

Start med at pudse nakkefileten af, hvis ikke slageren har gjort det for dig. Bland derefter salt, sukker, paprika, barbecuekrydderi, cayennepeber og chilipulver. Gnid denne masse ind i kødet og pak den tæt i plastfilm. Læg den på køl til næste dag.

Stil så kødet i ovnen ved 120 grader i 12 timer. Hæld æblejuicen over og pak kødet ind i sølvpapir, mens du laver fenniklen.

Rens fennikelknoldene og skær dem i halve eller kvarte. Blancher dem ca. 2 min. i kogende vand. Læg dem derefter i et ildfast fad og hæld fløde, salt, peber og chiliflager over. Riv osten henover og sæt fennikel i ovnen ved 230 grader i 10 min. til osten er lysebrun.

Riv kødet i trevler med to gafler og servér med gratineret fennikel og flute. Velbekomme!

Det er muligt at købe færdiglavet marinade til din pulled pork, men du kan også købe en krydderiblanding som giver en helt fantastisk smag.

Køb MILL & MORTAR SMOKEY SALLY KRYDDERIBLANDING Ø - 50 GR her