Opskrifter

Hjerter med kompot

Lørdag, 28. februar 2015af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Klassisk middag: Svinehjerter serveret med kartofler og sveske-æblekompot

Opskrift på svinehjerter

(4 pers.)

3 svinehjerter, ca. 600 g
25 g smør
1 lille pastinak
100 g selleri
1½ dl vand
1½ dl fløde
Salt og peber
Saucejævner
Kulør

Sådan laver du svinehjerterne

Skær hjerterne op foroven og fjern årestammerne. Skyl hjerterne rene for blodrester og dup dem tørre i køkkenrulle. Kom lidt salt og peber i hjerterne. Luk dem med kødnåle eller bind om dem, så de holder faconen. Brun hjerterne i en gryde i smørret, tilsæt vand og fløde. Steg hjerterne 50 min. under låg.

Rens selleri og pastinak og skær dem i tern. Tilsæt grønsagerne og fortsæt stegningen 10-15 min., til hjerterne er møre - prøv med en kødnål, den skal gå let igennem. Jævn saucen med saucejævner og pisk den igennem. Kom et par dråber kulør i og smag til med salt og peber.

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Opskrift på sveske-æblekompot

2 store æbler
175 g bløde svesker
1 dl æblemost
1 usprøjtet citron
Et nip salt
Evt. sukker


Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Kom æbler, svesker og æblemost i en gryde og lad det simre 10-15 min. under låg, uden at æblerne koger ud. Smag til med revet citronskal, salt og peber og køl kompotten af.



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.