Opskrifter

Mørbrad med pebersovs

Torsdag, 26. februar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Mørbrad med pebersovs serveret i tynde skiver med god salat og Pommes Anna

Opskrift på mørbrad med pebersovs

(6 pers.)

1,2 kg oksemørbrad
1 spsk. smør
Salt og peber
150 g flødeost
3 dl bouillon
3 spsk. grønne peberkorn
½ tsk. salt
Citronsaft

Sådan laver du mørbrad med pebersovs

Finpuds oksemørbraden, brun den i smørret og krydr med salt og peber. Kom mørbraden i et ovnfast fad og stil den i ovnen ved 100° i 3 timer.

Tag mørbraden ud af ovnen, dæk den til og lad den hvile i 20 min.

Pisk flødeost og bouillon sammen og bring det i kog under omrøring. Tilsæt de grønne peberkorn og lad
sovsen simre i 5 min. Smag til med salt og citronsaft og servér mørbraden i tynde skiver med en god salat og Pommes Anna.

Opskrift på Pommes Anna

(6 pers.)

200 g smør
5 kviste frisk estragon
1 kg kartofler
Salt og peber

Sådan laver du Pommes Anna

Smelt smørret, tilsæt estragon og lad det trække i 10 min. Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver evt. på et mandolinjern. Smør 18 metal-muffinsforme med smør, læg et lag kartofler i, pensl med smør og krydr med salt og peber. Fortsæt med at lægge kartoflerne lagvis med smør, salt og peber. Dæk formene til med stanniol og stil dem i en 230° varm ovn i 25 min.

Tag muffinsformene ud og stil dem på køl, til de skal bruges. Tag stanniolen af formene og stil dem i ovnen ved 230° i 30 min., til de er gyldne. Løft forsigtigt kartoflerne ud af formen og servér straks.

Galleri: Flere opskrifter på mørbrad

Mere med mørbrad