Opskrifter

Mums! Cupcakes og muffins

Torsdag, 5. juli 2012af Redaktionen
Find dine favoritter blandt søde muffins, mere madprægede muffins samt de fineste cupcakes

En muffin er bagværk i portionsstørrelse. I Danmark kender vi bedst den søde udgave, der kan være bagt med forskellige frugter, bær eller nødder, men i bl.a. England er der også mere madprægede varianter.
Cupcakes er i sandhed en dejlig kage, og ofte er den både overdådigt og fantasifuldt dekoreret.
Lige nu kan du finde supergodt udstyr til dekoration af kager i vores shop. Se meget mere her

Tips, inden du går i gang

Fyld kun formen 2/3 op, så er der plads til, at muffinsene kan hæve op, uden dejen løber over.

Fyld kun cupcakesformene halvt op, der skal både være plads til, at de kan hæve, og til glasur/frosting.

Sæt papirformene i faste metalforme, det sikrer, at kagerne ikke flyder ud. Alternativt kan man sætte papirformene dobbelt, så de bliver mere stive.

Både muffins og cupcakes bliver triste og kedelige af at stå i køleskabet. Opbevar dem i en kagedåse eller under en glasklokke på køkkenbordet og kom først pynten på lige inden servering.

Glimmer i alverdens farver, sukkerpynt, færdig frosting/glasur, smukke papirsforme, silikoneforme i mange versioner, frugtfarver og andre sjove sager findes indimellem i supermarkederne og har lang holdbarhed, så køb dem, når du støder på dem.

Gå på jagt på butikkernes slikhylder efter sjovt slik eller pynt med sukkerristede nødder, farvet kokosmel, marengskys, små skumfiduser og friske bær - det er sjov pynt til cupcakes.


Har du også prøvet at lave popcakes? Lækre godbidder, der er en mellemting mellem kager og slikkepinde. Se vores popcakes-opskrifter her...

15 fristende chokoladekager og -desserter