Opskrifter

Sommersalat med laks og auberginer

Mandag, 10. august 2009af Redaktion
Lækker forret til en lun sommeraften

(4 pers.)

300 g auberginer
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200 g røget laks i tynde skiver
100 g små, blandede salatblade


Dressing
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 fintsnittet forårsløg
¼ tsk. spidskommen



Skær auberginen i ½ cm tykke skiver. Drys salt på og lad dem stå i et dørslag 30 min. Pres skiverne, så vandet hurtigere drypper af. Bland ingredienserne til dressingen. Pensl aubergineskiverne med olie og grill dem 3-4 min. et stykke fra gløderne. Læg skiverne på tallerkner med lakseskiver ovenpå. Bland salaten med halvdelen af dressingen og læg den oven på eller ved siden af laksen. Dryp resten af dressingen over. Server med godt brød til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Lav retten som forret sammen med...
Mørbradspid med mangocreme (hovedret) og
Jordbærspid med ananas og lun chokolade (dessert)

Prøv også...
Laksesalat med ris, avocado og druer
Torskesalat med kapers