Opskrifter

Spændende snack

Søndag, 15. marts 2009af Redaktion
Dukkah er en nordafrikansk blanding med nødder og krydderier

3 spsk. hasselnødder
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. hel spidskommen
1 spsk. sorte peberkorn
1 spsk. groft salt

Rist nødderne i ovnen 5 min. ved 180°. Køl dem lidt, og gnid hinderne af. Hak nødderne.
Rist sesamfrø, koriander og spidskommen i ovnen 5 min. ved 180°. Miks det med nødder, peberkorn og salt.

TIP

  • Kan holde sig i en god måneds tid i et tætsluttende glas.
  • Nødder kan byttes ud med solsikkekerner, og krydderierne, som skal være hele, kan ændres efter smag.
  • Dukkah kan bruges som drys over salater og supper, men det bruges mest som en del af snacks. Dukkah hældes på en lille tallerken og olivenolie på en anden tallerken. Man dypper så brød i olivenolie og dukkah og nyder den lækre krydrede smag. For at sætte liv i krydderierne, ristes de først i ovnen.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Hjemmelavet müsli
Bruchetta med tomat og Port Salut