Opskrifter

Pocherede æg på salatrede

Søndag, 27. februar 2011af Redaktion
Lækker og sund salat

(4 pers.)

4 store hønseæg
2 l vand
1 dl eddike

Salat med sennepsdressing
100 g spæde salatblade
1 bundt radiser
1 bundt purløg
1 håndfuld dild
1½ spsk. dijonsennep
2 spsk. vineddike (eller æbleeddike)
3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Rugbrød eller groft hvedebrød

Slå forsigtigt æggene ud i hver sin kop eller lille skål. Bring vand og eddike i kog i en bred gryde. Lad forsigtigt æggene glide ned i vandet ét ad gangen. Det er vigtigt, at der er vand rundt om hvert æg, så de ikke bliver filtret ind i hinanden. Lad vandet koge op igen, så boblerne får æggehviden til at samle sig om æggeblommen, og skru derefter straks ned for varmen, så vandet holdes lige under kogepunktet. Lad æggene simre i 3-4 minutter. Tjek efter ca. 3 minutter, om æggene er færdige:
Tag hvert æg op med en hulske og tryk forsigtigt på det for at mærke, om æggehviden er fast, og æggeblommen blød. Løft herefter de pocherede æg op af gryden med en hulske, og læg dem i et fad med lunt vand.

Salat med sennepsdressing: Skyl salatbladene og tør dem omhyggeligt. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Anret salaten på 4 tallerkner og drys med radiser, finthakket purløg og plukket dild. Pisk en dressing sammen af dijonsennep, vineddike, olivenolie, salt og peber, og dryp dressingen over salaten lige før servering.
Skær eller træk forsigtigt eventuelle flossede kanter af de pocherede æg, og lad æggene dryppe af et øjeblik på et rent viskestykke, inden de lægges oven på salaten. Server med brød til.

Madopskrift: Christine Bille Nielsen


Find flere opskrifter her...
Salat med grove croutoner og laks
Salat med stegte æbler og gedeost
Chilikartoffesalat med rødløg og croutoner




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop