Opskrifter

Kryddertærte med spinatsalat og skaldyr

Mandag, 11. juli 2011af Redaktion
De sprøde tærtebunde bages for sig, fyldes med frisk spinat, rejer og muslinger og serveres med sennepsfløde

(4-6 pers.)

Dej
100 g smør
150 hvedemel
3 spsk. grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
2-3 spsk. Cheasy fraiche

Fyld
100 g frisk spinat
150 g kogte muslinger uden skal (kan købes frosne)
100-150 g rejer
Dild

Fløde-sennepsdressing
1 dl piskefløde
1½ tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 spsk. citronsaft
1 spsk. frisksnittet estragon
Et nip salt

Pynt
Dild

Smuldr smør og de to slags mel til en grynet blanding. Tilsæt salt, krydderier og Cheasy fraiche og saml dejen uden at ælte, for så bliver den sej og trækker sig sammen under bagningen. Del dejen i 6 stykker og rul dem ud med kagerulle. Læg dem i portionsforme og tryk kanten til eller rul hele dejen ud og læg den i en tærteform, ca. 26 cm. Prik dejen med en gaffel og stil den i køleskab ½-1 time. Bag tærterne gyldne og sprøde på ca. 15 min. ved 200°. Køl bundene noget af på bagerist.
Skyl spinaten godt, dup den tør og snit den groft. Fordel spinat, rejer og muslinger i tærtebundene.
Sennepsfløde: Pisk alle ingredienserne sammen og lad det stå ca. 10 min. på køkkenbordet, til fløden er halvstivnet. Hæld lidt fløde over fyldet og pynt med dild.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere tærter her...


Sprød aspargestærte


Janssonstærte


Grønsagstærte med
oregano og emmen-
taler

FLOT FRANSK SKÅL

Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop




















Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop