Opskrifter

Kartoffelgratin med parmesan

Søndag, 7. august 2011af Redaktion
Server den luftige kartoffelgratin som tilbehør til stegt kød eller som let hovedret ledsaget af brød og grøn salat

(Kartoffelgratin til 4 pers.)

Ingredienser til kartoffelgratin
200 g kartofler
6 æg
30 g parmesanost (af et helt stykke)
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. rasp
Smør til formene
4 små gratinforme (ell. en stor ovnfast skål)

Kartoffelgratin - sådan gør du:

TIP OM KARTOFFELGRATIN

Halvdelen af kartoflerne kan erstattes med knoldselleri, jordskokker eller pastinakker. Du kan også vælge at lave mosen udelukkende med rodfrugter.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser eller mos dem med en gaffel. Lad mosen dampe lidt af.
Tænd ovnen på 200°. Vend æggene i den lune kartoffelmos 1 ad gangen. Riv parmesanosten, vend den godt sammen med kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
Smør gratinformene med smør og drys dem indvendigt med rasp. Fordel kartoffelmosen i formene og bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde på toppen.
Server din kartoffelgratin!

Madopskrift: Carsten Kyster

Find flere opskrifter her...
Spidskålsflan med bacon
Kartofler med spidskål og urter
Laksesalat

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop