Opskrifter

Svampetærte med sellerisalat

Mandag, 5. september 2011af Redaktion
Svampetærten kan laves med en færdig tærtedej eller hjemmelavet dej. Den kan fryses og senere lunes i ovnen i 10-15 min. ved 200°

(4-6 pers.)

Dej
180 g hvedemel
100 g smør
½ dl ymer
¼ tsk. salt.

Fyld
400 g blandede svampe, gerne med kantareller el. rørhatte
1 løg
20 g smør
1 dl hakket persille
1 tsk. timianblade
1 dl fløde
2 dl revet ost

TÆRTETIPS

En tærtebund skal opfylde flere ting. Den skal være sprød, men alligevel fast, og så må den ikke være for tyk. Brug koldt smør og bland dejen hurtigt.
I en foodprocessor må dejen ikke mikses for længe, så bliver den sej og mindre sprød, når den bages. Dejen kan trykkes ud i formen eller rulles ud og lægges i formen.
Den skal hvile koldt, mindst 30 min., inden den prikkes med en gaffel og forbages. Tærtedej kan krydres med sesamfrø, hakkede krydderurter eller revet parmesanost. Man kan lave en mere mager tærtedej ved at erstatte halvdelen af smørret med omkring 1 dl kvark, men så bliver den knapt så sprød.

Smuldr smørret i melet. Tilsæt ymer og salt og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryser, mens fyldet laves.
Fyld: Rens svampene og skær dem i skiver. Pil og hak løget. Svits først løget i en gryde i smørret. Tilsæt svampene og svits dem 3-4 min. ved god varme. Tilsæt fløden og lad det småkoge et par min. Kom persille og timian i fyldet og tag det fra varmen.
Forbag bunden ca. 12 min. ved 200°. Fordel svampefyldet i bunden og drys osten over. Bag tærten færdig 15-20 min. ved 200°, til den er gylden.


Sellerisalat

5 stilke bladselleri
1 lille rødløg
25 g grofthakkede nødder
Grofthakket persille
3 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

Skræl selleristilkene tyndt, så trådene følger med. Snit stilkene fint. Pil og hak løget. Bland selleri, løg og nødder med persille, rapsolie, citronsaft og lidt salt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mange flere tærter...


Omvendt tærte med
peberfrugt


Grønsagstærte med
nødder og grove
tomatbrød


Fillotærter med artis-
kok, feta og oliven


Provencalsk pære-
tærte














Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter på tærter her...


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop