Opskrifter

Rugmelstærte med spinat og gedeost

Søndag, 25. september 2011af Redaktion
Tærtedejen laves med rugmel og bliver derfor dejlig rustik både i smag og udseende

(2 pers.)

Rugmelsdej
100 g smør
200 g rugmel
100 g hvedemel
½ tsk. salt
2-3 spsk. koldt vand
En tærteform (ca. 22 cm i diameter)
Lidt smør til formen

Spinatfyld
250 g frisk spinat
1 løg
4 fed hvidløg
Lidt olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
150 g blød gedeost
1 dl græsk yoghurt 10%
1 æg

Tænd ovnen på 180º. Skær smørret i små tern. Kom de 2 slags mel, salt og smør i en foodprocessor og blend, til det ligner brødkrummer. Saml dejen hurtigt med lidt vand. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og bag den i ovnen i 10 min.
Spinatfyld: Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand og fjern de groveste stilke. Pil løg og hvidløg. Skær løg i tynde både og skær hvidløg i tynde skiver. Opvarm en stor pande med olie og steg løget ved middel varme i et par min. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Tilsæt hvidløg, skru op for varmen og lad det hele stege i 4-5 min., til spinaten har smidt meget af vandet. Krydr med salt og peber. Kom spinaten i en si og lad den sidste væde dryppe fra. Pisk gedeost, yoghurt, æg, salt og peber sammen og vend den afdryppede spinat i. Fordel fyldet oven på tærtebunden og bag tærten i ovnen i 35-40 min.
Server tærten med en grøn salat.

Madopskrift: Camilla Sarah Lawes

Find flere opskrifter her...
Porretærte med bacon
Svampetærte med sellerisalat
Omvendt tærte med peberfrugt

Find masser af tærter her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop