Opskrifter

Auberginedip med sprøde hapser

Fredag, 30. december 2011af Redaktion
Nytår betyder festlig mad, også til de små, prøv denne skønne dip med sprøde hapser til, men pas på, der kan blive trængsel ved børnebordet

1 aubergine
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 fed hvidløg
1 frisk jalapenño (stærk chili)
1 spsk. olivenolie
½ lime
½ bdt. persille
1 tsk. salt
50 g revet ost
½ finthakket, rød peber
2 fuldkornstortilla el. fladbrød

Halver auberginen, bag den ved 180° i 45 min. og lad den afkøle. Rist sesam og spidskommen på en tør pande, til sesamfrøene begynder at tage farve, lad dem køle lidt og knus dem i en morter. Skrab auberginekødet ud af skallen og blend det med sesam/spidskommen, hvidløg, jalapeños, olivenolie, limesaft, persille og salt til en jævn dip. Bland ost og rød peber og kom blandingen mellem de to tortillaer. Bag tortillaen på begge sider på en tør pande ved jævn varme, til osten er smeltet. Skær tortillaen ud i trekanter og server dem sammen med dippen.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Ostegratineret aubergine
Minitarteletter med avocado og rogn eller rejer
Rodfrugtchips med paprika og aioli


Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop