Opskrifter

Jomfruhummer med brombær, svampe og kålpuré

Mandag, 26. december 2011af Redaktion
Skøn forret til nytårsmiddagen. Klik her og få inspiration til hele nytårsmenuen

(6 pers.)

6 el. 12 jomfruhummere
300 g brombær
Saft og skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. sukker
200 g hvidkål gerne blandet med grønkål (renset vægt)
2 spsk. olivenolie
50 g hel parmesan
250 g svampe (østershatte, marksvampe el. andet)
2 spsk. olie
Groft salt

Begynd med brombærrene, der bringes langsomt i kog under låg med citronsaft, -skal og sukker. Kålen koges i 3 min. og hakkes groft, evt. på køkkenmaskine. Røres med salt, olie og grofthakket parmesan. Svampene skæres i skiver og steges på panden i olie, drysses med salt og holdes lune. Hummerne flækkes og dryppes med olie, salt og peber og stilles under ovnens grill i 3 min. Anrettes samlet. Giv brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Fisk og ost på nytårsbordet


Lakserullesteg med salat og ristede
kartofler


Danske oste med syltede valnødder


Champagnesyllabub

















Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop