Opskrifter

Cremet aspargessuppe

Mandag, 13. maj 2013af Redaktion
Skøn, cremet aspargessuppe med lækker kørvelpesto. Aspargessuppe er en dejlig suppe til en kold efterårsdag. Det er let at lave aspargessuppe og det er næsten umuligt at gøre noget galt.

Ingredienser til cremet aspargessuppe

(Aspargessuppe til 4 pers.)

½ kg grønne asparges
¾ l grønsagsbouillon
1 løg
1 lang strimmel fintskrællet citronskal
1½ dl fløde
Salt og peber

Sådan laver du aspargessuppe

Skyl aspargesene og bræk de træede ender af. Kog enderne 15 min. i bouillon tilsat løg i både og citron. Hæld det gennem en sigte og gem suppen. Skær hovederne af aspargesene og gem dem til senere. Snit stilkene i 2-3 cm lange stk. og kog dem godt møre i aspargesvandet på omkring 15 min. Blend stilkene i suppen med blenderstav. Varm din aspargessuppe op, tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Kom aspargeshovederne i og varm dem lige netop igennem. Server din aspargessuppe med en klat flødeskum eller cremefraiche.


Ingredienser til kørvelpesto

30 g smuttede mandler
1 god håndfuld kørvel
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. aspargesvand
Salt og peber

Fremgangsmåde

Blend alt i en blender og smag pestoen til med salt og peber

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Aspargessuppe med urter og æggeblomme
Ovnbagte asparges
Asparges vinaigrette


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop