Opskrifter

Asier og sennepspickles

Torsdag, 29. august 2013af Redaktion
Råsyltning med eddikelage er ligesom råsyltning med sukker en simpel metode til konservering uden varmebehandling.

Ingredienser til asier

1 kg asier
1 l vand
100 g salt
½ dl eddike


Eddikelage
5 dl eddike
400 g sukker
1 løg
5 peberkorn
1 tsk. sennepskorn
2-3 skærme krondild
1 cm skrællet peberrod

Fremgangsmåde til asier

Skyl og skræl dine asier, fjern kernerne og skær dem i strimler. Kog vandet op med salt og eddike og lad lagen afkøle. Kom dine asier i lagen, læg noget tungt over, så dine asier ligger i pres, og lad dem trække natten over. Hæld saltlagen fra og lad dine asier dryppe godt af. Kog eddiken op med sukker, løg, peber, sennepskorn og dild. Kom dine asier i skoldede glas, sammen med peberrod i skiver, og hæld lagen over. Læg en lille skål eller en underkop over, så dine asier holdes nede i lagen, og lad dem afkøle. Luk glassene til og lad dem trække i mindst et par dage før brug.




Pickles

Pickles laves typisk af meget vandholdige grønsager, det er stadig eddiken, der sikre den lange holdbarhed, men man trækker noget af vandet ud af grønsagerne inden syltning.

Fordelen ved dette er, at man sikrer, at vandet i grønsagerne ikke fortynder eddiken så meget, at det går ud over holdbarheden. Saltningen kan ske ved en tørsaltning eller ved at lægge grønsagerne i en saltlage i omkring et døgn og efterfølgende skylle dem godt.

Eddikelagen koges sammen og hældes straks over grønsagerne i de rengjorte glas (kold pickles), eller grønsagerne gives et kort opkog i eddikelagen og hældes herefter på glas (varm pickles).


Ingredienser til sennepspickles

500 g blomkål
400 g gulerødder
300 g peberfrugter
300 g courgetter
1 l vand
50 g salt
7½ dl eddike
250 g sukker
2 tsk. hele peberkorn
1 tsk. nelliker
2 tsk. sennepskorn
1 spsk. konservering

Fremgangsmåde til sennepspickles

Skyl grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Kog vandet op med salt og hæld det over grønsagerne. Lad grønsager med saltlage trække 1 døgn på køl og sigt lagen fra. Kog eddiken op med sukker, peberkorn, nelliker og sennepskorn. Kom grønsagerne i eddikelagen, giv det et hurtigt opkog og tag gryden af varmen. Tilsæt konserveringsmiddel og hæld pickles på rene, skoldede glas.




Om råsyltning

Råsyltning med eddikelage er ligesom råsyltning med sukker en simpel metode til konservering uden varmebehandling. Igen gælder det, at grønsagerne skal være af høj kvalitet og rengøres godt inden syltning. De rå grønsager lægges i et omhyggelig rengjort glas, hvortil der tilsættes eddike, sukker og krydderier. Glassene lukkes helt til og trækker på køl, til sukker og salt er helt opløst.


Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Pærechutney med peberrod
Krydderasier


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop