Opskrifter

Ostesuppe

Lørdag, 21. september 2013af Redaktion
Lækker suppe med gouda og emmentaler

Ingredienser til ostesuppe

(4 pers.)

400 g revet ost (Gouda og emmentaler i lige blanding)
½ liter Riesling hvidvin eller tilsvarende
1 skalotteløg
1 spsk. smør
½ liter grønsagssuppe
2 tsk. majsstivelse
½ citron
Friskkværnet peber

Tilbehør
Æble, blegselleri og brødcroutoner

Fremgangsmåde til ostesuppe

Riv osten og læg den i hvidvinen i 1 time. Pil og hak skalotteløget, sautér i smør og kom grønsagssuppe ved. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og kom det i osten sammen med citronsaft. Kom ostemassen med vinen op i suppen og varm langsomt op, til det smelter. Varm videre, til det jævner, og servér varm med tern af æbler, blegselleri og brødcroutoner.

Madopskrift: Helles Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Grønsager med ostesovs
Ostetærte


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop