Opskrifter

Nem sommerfrokost

Fredag, 25. juli 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skal I i skoven eller på stranden er her alletiders forslag til en lækker frokost med et par lune retter, salater og lidt sødt til kaffen

Her får du opskrifter på:

  • Frikadeller med ribssovs og agurkesalat med birkes
  • Kyllingelår
  • Tomatsalat

Skræl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne med en ske og skær agurkekødet i 5 mm tykke skiver. Pil løget og skær det i meget tynde skiver. Kom birkes, eddike, olie, sukker, salt og peber i en skål og vend løg og agurker rundt heri. Lad det trække koldt i mindst 30 min., men gerne til næste dag.

Opskrift på kyllingelår















(6 pers.)

12 kyllingeunderlår
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 tsk. fennikelfrø
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning

Fremgangsmåde til kyllingelår

Rids skindet på kyllingelårene lidt. Pil og riv hvidløgene fint og bland det med fennikelfrø, revet citronskal og -saft, salt, peber, olivenolie og honning. Vend kyllingelårene heri og lad dem trække køligt mindst 1 time, men gerne over natten. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en kold ovn. Tænd på 200° og steg dem 50 min. Den sidste del af tiden kan du evt. lune frikadellerne.

Opskrift på tomatsalat















(6 pers.)

500 g blandede mindre tomater
1 lille rødløg
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
75 g fetaost i blok
Kørvel

Skyl og halvér tomaterne og læg dem i et fad. Pil løget og hak det fint. Rør citronsaft med olie, salt og peber og vend det i løget. Hæld det over tomaterne. Smuldr fetaosten over og drys kørvel over lige inden servering.
Tomatsalaten kan laves 2-3 timer før, men kørvlen skal først over lige til sidst.