Opskrifter

Mint-limegelé

Søndag, 23. november 2014af Kristina Marckmann Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lav en lækker og gelé med mynte og lime, der passer perfekt til kødretter - især lam.

Opskrift på mint-limegelé

50 g friske mynteblade
2 limefrugter
5 dl kogende vand
20 g geleringspulver til gelé
375 g sukker


Sådan laver du geléen

Skyl myntebladene, tag ca. en skefuld af de mindste fra, hak dem og bland dem med revet limeskal. Kom resten af myntebladene i en gryde sammen med limesaft og kogende vand og kog blandingen i 5 min.

Tag bladene op og bland geleringspulver og sukker. Rør sukkerblandingen i myntevandet og lad det koge op under omrøring i et par min. Skum evt. geléen, tilsæt de hakkede mynteblade og limeskal, hæld geléen på skoldede glas og luk til.