Burger med coleslaw og barbecuefritter

Mandag, 15. februar 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest tilbehør”, men kan med lethed justeres til ”Mest protein” og ”Mest grønt” ved at justere på kød- og grønsagsmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

125 g hakket oksekød, maks. 6% fedt
Salt og peber
25 g tomat
1 stk. salatblad
Salt og peber
1 stk. grovbolle (50 g) med 8 g kostfibre pr. 100 g
Coleslaw
75 g hvidkål
50 g gulerod
½ tsk. æble-eddike
½ tsk. sukker
1 dl fromage frais 0,5%
Salt og peber

Kartoffelfritter
125 g kartofler
2 spsk. barbecue sauce

TIP

Når man spiser en burger til aftensmad, er der som regel ikke nok grønsager i måltidet. Derfor bør en burgermenu suppleres med ekstra grønsager. Læg vægt på de fiberrige grønsager som f.eks.: gulerod, rødbede, hvidkål, rødkål, broccoli, blomkål og porre. Grønsagerne tilfører måltidet flere fibre og forlænger mæthedsfor-nemmelsen.

Tænd ovnen på 200°. Vask kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med barbecuesauce og steg dem i ovnen ca. 45-50 min.
Form kødet til en stor, flad bøf. Tørsteg den på en varm pande i ca. 3 min. på hver side, krydr med salt og peber.
Skær tomaten i skiver og skyl salatbladet. Snit hvidkålen og riv guleroden fint. Rør æbleeddike med sukker og fromage frais og smag til med salt og peber. Bland hvidkål og gulerod i dressingen. Flæk grovbollen og rist den. Læg burgeren sammen med salatblad, bøf, coleslaw og tomatskiver.
Coleslaw giver burgeren et sundt løft i forhold til den traditionelle burger.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

125 g

125 g

200 g

Grønsager

250 g

150 g

150 g

Tilbehør

175 g

175 g

175 g

Kcal/ kJ

551/2307

575/2407

614/2569

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat