Æggekage med savojkål, porre og kartofler

Tirsdag, 15. maj 2012
af Redaktion
Et lækkert bud på en æggekage fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

250 g hytteost 1,5%, drænet
4 hele æg
3 æggehvider
Salt og peber
1 tsk. olie
½ savojkål
1 porre
2 fed hvidløg
5 kogte kartofler

Lad hytteosten dryppe af og rør den sammen med æg og æggehvider, salt og peber. Hak savojkålen i strimler og hak hvidløgsfed fint. Skær porre og de kogte kartofleri skiver. Damp savojkålen i kogende vand i 1½ min. Rist porre, kartofler, hvidløg og den dampede kål på en pande i olien. Tilsæt æggeblandingen og lad den stå lidt på panden. Sæt ind i ovnen ved 200° i 12 min. og lad den stivne. Server med ristet rugbrød.
Tip: Server evt. med tomatbåde og lidt laks. De kogte kartofler kan udelades.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Energi-information pr. portion
Energi 354 kcal/1480 kJ

Fedt: 8 g
Kulhydrater: 48 g
Protein: 20 g
Kostfibre: 4 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Æggekage med skinke, purløg og tomat
Rugbrød med æg og skinke
Laksewraps