Kold gulerodssuppe med blåt brød

Søndag, 13. juli 2014
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Prøv en sund og nem gulerodssuppe, der er lige til at spise
Lækker og kold gulerodssuppe
Lækker og kold gulerodssuppe

Slankeopskrift på gulerodssuppe med blåt brød

(Gulerodssuppe til 2 pers.)

400 g gulerødder
1 kvist timian
5 dl vand
2 dl tomatjuice
½ spsk. hakket citronmelisse
Salt og peber
100 g rugbrød
60 g blåskimmelost

Fremgangsmåde til gulerodssuppe

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem sammen med timian i vandet under låg i 10 min. Hæld vandet fra, blend de kogte gulerødder med tomatjuice og smag din gulerodssuppe til med citronmelisse, salt og peber. Stil din gulerodssuppe på køl og lad den blive helt kold. Skær rugbrødet i papirtynde skiver, smør ost på skiverne og rist dem i ovnen ved 225° i 8-10 min. Servér din gulerodssuppe med brødet til.

Energi-information pr. portion gulerodssuppe
Energi 1.522 kJ/363,6 kcal

Protein: 9,8 g
Fedt: 14,9 g
Kulhydrater: 53,2 g
Kostfibre: 11 g

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter