Marie tabte 30 kilo

Lørdag, 3. januar 2015
af Helle Lyngbo. Foto: Morten Mejnecke
Med 94 kilo fordelt på kun 147 centimeter var Marie Christiansen fra Hillerød alt andet end tilfreds med sin krop. Højden kan hun ikke rokke ved, men i løbet af de seneste to år har hun spist og motioneret sig 30 kilo lettere og vundet respekten for sig selv.
Marie Christiansen, 25 og fra Hillerød, er bleveten fiks, lille sag - og nu er hun en afkandidaterne til titlen som Årets taber 2015.
Marie Christiansen, 25 og fra Hillerød, er bleveten fiks, lille sag - og nu er hun en afkandidaterne til titlen som Årets taber 2015.

Populære artikler på familiejournal.dk

12-årige Kirstine har fået nyt hjerteStrikkeopskrift: Herlig raglansweater til hamStrikkeopskrift på barnevognsophæng med bedårende ugler

Marie har altid vidst, at hun var anderledes. Ikke alene var hun meget kortere end kammeraterne hjemme i nordsjællandske Udsholt, hun var også bredere.

Som årene gik, lagde bunker af slik og chips centimeter efter centimeter til hendes bredde, mens indsprøjtningerne med væksthormoner kun gav ganske få centimeter til hendes højde.

Læs også om Carina, som stadig tror, at hun må have spildt noget, når mændende kigger efter hende på gaden

Marie blev en kompakt lille Maggie-terning, der mest af alt frygtede "de tre cifre" - at badevægten en skønne dag skulle bruge tre tal for at kunne angive hendes vægt.

- Jeg hadede at se mig selv i spejlet og ville slet ikke kigge på spejle, der viste hele min figur. Jeg kunne kun lige akkurat klare det, hvis jeg kun skulle se ned til mine bryster. Ikke længere, husker Marie.

Rank ryg

Der er en ganske god grund til, at Marie Christiansen, Hillerød, taler i datid, for i dag kan selv ikke fitnesscentrets 10 meter lange vægspejl i fuld højde skræmme hende det mindste.

Hun griner stadig en lille smule genert, når hun bliver bedt om at posere foran kæmpespejlet, men hun gør det med rank ryg og uden at kny.

Marie er kandidat til "Årets taber 2015" - læs mere om konkurrencen her

Ny tilværelse

Spejlet dokumenterer da også til fulde, at Maggie-terningen har forvandlet sig til en fiks, lille sild.

En ung kvinde, der ikke skammer sig over sin krop. En blondine med et charmerende smil og noget mellem ørerne.

En 25-årig, der netop har taget hul på en ny tilværelse, hvor kæreste, smart tøj og selvværd ikke kun er noget, de andre har.

Læs om andre, der har tabt sig med succes på Slankeklubben.dk

Få opskriften på Maries bananpandekager nedenfor - artiklen fortsætter under videoen

Turner-pige

Marie var kun 1½ år gammel, da hendes forældre fandt ud af, at deres lille datter var født med 45 kromosompar, hvor 46 er det normale.

Marie lider af Turner syndrom, og fra hun var ganske ung, har hun vidst, at hun aldrig ville blive særlig høj, og at hun ville skulle have hjælp til både kønsudvikling og graviditet. I mange år sprøjtede hun sig selv i låret med væksthormoner, men højere end de 147 centimeter bliver hun aldrig.

Læs også om Sanne, som ingen problemer havde med at være dværg som barn, men da hun blev teenager begyndte problemerne

Kammeraterne hjemme i Udsholt kendte hende jo, så her betød det ikke noget, at hun ikke ragede særlig meget i vejret. Hun var accepteret som den lille spirrevip, hun var.

Men i løbet af det andet skoleår begyndte familiens spisevaner at sætte aftryk på Maries lille krop. Hun bulede ud - og kom til at ligne hovedparten af familiemedlemmerne, som også har flere kilo med sig, end godt er.

Elsker zumba

Maries vej til at blive slank er gået forbi Julemærkehjem, vægttabsforløb hos De Danske Vægtkonsulenter og kæmpeportioner af god vilje.

Men det var først for to år siden, at hun fandt den rette cocktail af sund kost og motion. Hun er blevet så glad for zumba, at hun endda er blevet instruktør - og maden har hun også fået styr på. Begge dele skriver hun om på sin egen blog, kampenmodkiloerne.

Kender du Slankeklubben? Bliv opdateret på de nyeste slankekure på Slankeklubben.dk

44-årige Jane, der var sukkernarkoman, er også kandidat til den ærefulde titel som Årets taber 2015. Læs mere om Janes sukkernarkomani her


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.