Lotte Riisholt har succes både i Danmark og Sverige

Lørdag, 30. maj 2015
Af Johan Isbrand, foto: Torkel Dyrting
På Dansktoppen er Lotte Riisholt en hyppig gæst, og det er blevet til adskillige førstepladser

En af de hyppigt optrædende navne på dansktoplisterne både på DR’s P5 og de lokale radioer rundt i landet er Lotte Riisholt.

Hun er også særdeles flittig på koncertfronten – og hun er selv meget aktiv for at finde jobs.

- Jeg kommer heller ikke sovende til det: Hvis jeg kommer forbi et sted, der kunne tænkes at ville hyre lidt levende musik, går jeg ind og taler med dem. Og når jeg er ude at synge, bruger jeg ikke min pause på at slappe af. Næ, jeg går rundt og snakker med publikum og deler brochurer ud, siger Lotte.

Hendes mand Claus er altid med som chauffør og lydmand. Og i sit job som Falckmand har han gode kolleger, der altid er parat til at bytte vagt med ham, hvis det bliver nødvendigt.

LÆS OGSÅ: Kom med til Dansktop Prisen

I tæt kamp med Fede Finn

Hun har haft adskillige førstepladser på Dansktoppen, og sangen ”Hvem kan elske dig som jeg?” blev i 2012 kåret som årets bedste dansktopsang. Ofte har hun ligget i tæt kamp om førstepladsen med en anden kunstner , der ligesom hun selv er fra fra Holbæk-egnen, nemlig Lennart Johannessen alias Fede Finn.

Vi har en indbyrdes konkurrence kørende, og Lennart udbrød en dag: ”Kan svenskerne ikke bare adoptere dig, så jeg ikke behøver at have dig som konkurrent?” husker Lotte med et grin.

Den muntre bemærkning var en hentydning til, at Lotte er i fuld gang med at skabe sig en flot karriere i Sverige og jævnligt optræder ved de traditionsrige syng-med-arrangementer i nabolandets folkeparker.

– Mentaliteten deroppe er helt fantastisk. I en by på størrelse med Jyderup kan sådan en koncert trække mellem 1.500 og 3.000 mennesker, og mange ankommer fire timer i forvejen for at få sig en god plads. Jeg har indspillet nogle singler på svensk, men dem er de ligeglade med. Det er mine danske sange, de vil høre, og lige så snart, jeg er stået af scenen, kommer de hen og spørger, om jeg har nogle cd’er med, de kan købe.

Nåede til semifinale

Lotte er mor til to voksne sønner, og hun og manden har for ikke længe siden fejret sølvbryllup.

Lotte startede med at synge da hun var helt lille. Som 16-årig købte hun en guitar og begyndte at akkompagnere sig selv. i 1976 nåede hun til semifinalen i Ekstra Bladets Pladechance og fik en pladekontrakt af den kendte indspilningschef, Per Sørensen fra EMI.

Hun har sunget med mange forskellige bands som: Pasha, Love Birds, Mystique, Sunshine, Big Jive, Bonde Band, Jensen & Co. og Dacapo. Det seneste album er fra 2014 og hedder "Det' lige mig".

LÆS OGSÅ: Johnny Reimar gi’r den gas på solkysten

Kom med til Dansktop Prisen 2016

Kom med når Familie Journal og tv-stationen dk4 afholder Dansktop Prisen i Jyske Bank Boxen den 23. januar 2016.

Vi hylder alle vores elskede dansktopkunstnere og kårer helt nye, lovende talenter. Når vinderne er fundet, priserne delt ud og det flotte show er færdigt, forvandles Jyske Bank Boxen til et kæmpe dansegulv, hvor alle kan feste videre og danse til ørehængere fra dansktoppens stjerner, der optræder LIVE

Billetsalget er i gang HER >>