Seks hurtige til Michael Winckler

Torsdag, 1. december 2016
af Johan Isbrand, Foto: Privat
Som søn af legenden Gustav Winckler har Michael Winckler ikke stemmen, udseendet og charmen fra fremmede. Michael var ikke sen til at besvare vores seks hurtige spørgsmål, og han leverede også billedet, der hører til hans største publikumsoplevelse, som han fortæller om herunder.

Hvad var dit første hit?

– Mit første hit skrev jeg sammen med min farbror, Jørgen Winckler, og det blev sunget af Bjørn Tidmand. ”Ligegyldigt hvad der hænder” var på DR-Dansktoppen i lang tid, og Bjørn, jeg og orkestret Voodoo, uropførte sangen i et tv show med Mylle og Jørn Hjorting som værter.

Hvad er dit største hit?

–”Solen, månen og stjernerne” har – i min beskedne målestok – betydet lige så meget for mig, som ”Gem et lille smil, til det bli’r gråvejr” gjorde det for min far. Den lå i toppen af DR-Dansktoppen tiden ud, og jeg har sunget den adskillige gange på tv. Udover dén har rendyrkelsen af fars repertoire været et hit i sig selv. ”Winckler synger Winckler” solgte knap 20.000 eksemplarer og var DMA-nomineret.

Fortæl om din største publikumsoplevelse!

– Jeg har nydt mange positive publikumsreaktioner. Alt fra klappen med ”labberne” over hovedet og tændte lightere foran en friluftscene til den lille, intime koncert. Især én oplevelse, hvor jeg optrådte for ældre, husker jeg med glæde. Til arrangementet var der en skøn dame, der fyldte 100 år. Hun kunne synge med på fars sange og fik ydermere tårer i øjnene over alle de minder, hun havde med dem. Hun havde smukke, kloge øjne fyldt med liv og taknemmelighed. Behøver jeg at sige, at jeg selv blev berørt på den gode måde?

Oplev talentfulde Safari-Band i festlig fællessang med Familie Journals journalist her.

Hvordan kom du i gang med at synge?

– Jeg ”faldt i gryden som barn”, som man siger, og er opflasket med sang og musik. Et langt stykke hen ad vejen var jeg almindeligt medlem af forskellige orkestre, indtil produceren Calle Sand fik ørerne op for mine fortolkninger af Gustav Winckler-evergreens. Det medførte en pladekontrakt og et tæt samarbejde med Calle og hans fantastiske lydtekniker, Morten Nilsson.

Se Kisser & Sørens svar på vores seks hurtige spørgsmål her.

Hvem er dit største forbillede?

– Inden for den oprindelige croonertradition er jeg meget benovet over Andy Williams, og i netop den genre kommer man heller ikke uden om Winckler senior! Beatles’ og Jimi Hendrix’ plader har jeg slidt op på grammofonen. Mit udenlandske countryforbillede er Don Williams, og mit hjemlige er min nabo, Teddy Edelmann. Jeg kan lide en god melodi, som James Taylor og Joni Mitchel kan skrue den sammen i USA, og som Tim Christensen kan det i Danmark. Hvis det drejer sig om jazz, er jeg mere til Count Basie end New Orleans-jazz, og endelig foretrækker jeg opera for operette.

Hvad er din største drøm?

– Som tiden går, og man bliver ældre, er det mere og mere et godt helbred, der ligger højt på listen over ens drømme om fremtiden. I vores ungdomsfikserede verden skal man være klar over, at sangere ikke altid bliver dårlige med tiden, men tværtimod ofte i højere grad kan deres kram hviler i sig selv. Det bedste for mine tre børn og mine kære hører også til de vigtigste ønsker for mig.

Se vores fotogalleri med skønne, gamle billeder af Birthe Kjær her.