Fire friske frugt-råd

Onsdag, 21. marts 2012
af Redaktion
Er frugten enten umoden eller overmoden, så får du her læsernes tips til, hvordan du bruger den bedst
Gode råd om frugt - Foto: Coulorbox
Gode råd om frugt - Foto: Coulorbox

Det er så irriterende at stå i supermarkedet på umulig jagt efter den modne avocado.
Eller at komme hjem med sin friske frugt, som er stenhård og uspiselig.
Fire af Familie Journals læsere kommer her med lidt gode råd, der kan hjælpe dig på vej:

1

Moden ananas
A.E., København Ø.:
Har du været uheldig at købe en umoden ananas, skær den i kvarte.
Dæk bådene til med husholdningsfilm og efterlad dem på køkkenbordet natten over.
Det hjælper på både smag og konsistens.

2

Hurtigt modnede avocadoer
L.K., Gentofte:
Har du ofte stået i en situation, hvor du skal bruge avocadoer, men kun kan finde dem, som er stenhårde?
Fortvivl ikke.
Put avocadoerne i mikroovnen i 1 minut, og de bliver perfekt modnede.

3

Modne bananer
Bagerkonen, Silkeborg:
Hvis du står og skal bage banankage og skal bruge overmodne bananer, kan det være en udfordring.
I supermarkedet er bananerne for det meste helt lyse, nærmest grønne, og de duer ikke.
Læg derfor bananerne i ovnen ved 50° i 1/2-1 time.
Tag dem ud og lad dem køle af.
Det hjælper på modningen, og bananerne kan bruges med det samme.

4

Salt på appelsinerne
U.T., Tjæreborg:
Fortvivl ikke, hvis du har købt appelsiner der er rævesure.
Et godt råd er at skære appelsinen over i kvarte eller i ottendedele.
Drys med let hånd salt på, som var det et æg, og lad bådene stå et lille minuts tid.
Appelsinerne bliver saftige og søde.

Få vores lækre opskrift på banankage

Eller frys frugten ned og brug den som lækker slanke-snack