Test: Fedtfattig mad med Cook and Baker fedtskiller

Lørdag, 31. marts 2012
af Redaktion
Når det gælder fedtfattig madlavning, er det let og smart at bruge en fedtskiller til at skumme overfladen af sovseskyen fri for fedt - vi har testet tre af slagsen, og der er stor forskel på dem
Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Husholdningslærer Susi Toft Pedersen og hendes elever fra Linieskolen i Hadsten har været på jagt efter fedtskillere, og det lykkedes dem kun at finde tre.
Til gengæld er der stor forskel på, hvor effektive, de tre fedtskillere er.
Og kun en af de tre kan det hele: fedtskilleren fra Cook and Baker får toppoint
Fedtskilleren fra Cook and Baker er en lille kande i rustfrit stål, som har to hældefunktioner. Og når du bruger hældefunktionen i bunden, får du ren kødkraft, og fedtet bliver i kanden.

Vores testpersoner har afprøvet fedtskillerne ved først at se, hvor effektive de er til at skille fedt og kraftsky, og dernæst undersøgt, hvor gode de er, til at skille urenhederne fra det klarede smør.
Til sidst har de givet en samlet karakter, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.

Cook and Baker
Har en dejlig stor hank til at holde i og er god at hælde med. Når vi skiller fedt og kraftsuppe, er der stort set ikke fedtperler tilbage. Den er også god til at skille urenhederne fra det klarede smør. Det er en rigtig god fedtskiller og absolut den bedste i testen.

Pris: 149,75 kr. i Imerco

POINT:??????

Le Coq
Har to små ører, som er o.k. at holde i. Når vi fjerner fedtet fra kraftsuppen, er der nogle fedtperler tilbage. Desuden ryger der en del af det klarede smør med ud, når urenhederne skilles fra smørret. Så den er ikke god til smør. Men o.k. til kraftsky, hvis man kan acceptere nogle fedtperler. Ligner til forveksling fedtskilleren fra Pillivuyt, men er halvt så dyr.

Pris: 98 kr. hos Trøjborg Isenkræmmer.

POINT:???

Pillivuyt
Er o.k. at håndtere med de to små ører til at holde i. Når vi skiller fedt og kraftsuppe, er der en del fedtperler tilbage i suppen. Og der ryger meget af det klarede smør med ud, når vi prøver at skille det klarede smør fra urenhederne. Den er ikke god til smør, men kan gå an til kraftsky, hvis man vil have lidt fedt med.

Pris: 199 kr. hos Trøjborg Isenkræmmer.

POINT:??

SE OGSÅ...