Allan friede til Inger foran 75 gæster

Torsdag, 12. marts 2015
af Kurt Balle Jensen, foto: Jørgen Ploug
Foran 75 feststemte mennesker i Tobøl Forsamlingshus i Sønderjylland friede Allan i 2009 til sin Inger. Hun sagde ja. I dag er hun vært samme sted, og han hjælper til i køkkenet.
Browniekagen til aftenens dessert er naturligvis hjemmebagt og de kærlige følelser mellem værten og hendes ægtemand ikke til at tage fejl af.
Browniekagen til aftenens dessert er naturligvis hjemmebagt og de kærlige følelser mellem værten og hendes ægtemand ikke til at tage fejl af.
Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Stemningen god i køkkenet i Tobøl Forsamlingshus i Sønderjylland denne lørdag eftermiddag, hvor bordet i den store sal er dækket op til sølvbryllup og 68 gæster. Der er stadig halvanden time til servering af velkomstdrink, og nu kommer musikerne og slæber instrumenter og højtalere gennem køkkenet og videre ind i salen.

- Min mand Allan og jeg har et særligt forhold til dette forsamlingshus, så da stillingen som vært blev ledig, og jeg blev opfordret til at søge den, var jeg klar, siger forsamlingshusets nye vært Ingrid Jacobsen på klingende vestsjællandsk.

- Jeg er født på landet ved Roskilde og boede i Næstved, til jeg flyttede til Sønderjylland. Og at jeg kom her til egnen, skyldes jo ham der, siger Ingrid og nikker over mod sin mand.

Læs her om Tove, der blev gift med sin ungdoms kærlighed.

Hvad har du gang i?

Ingrid er 52 og Allan er 43 år. De netdatede i fire dage sommeren 2008. Så mødtes de, og Amors pile ramte plet.

- Godt et år senere havde vi fest i vores spareforening og var vel 75 mennesker samlet i forsamlingshuset. Jeg tog mikrofonen for at sige noget om næste fest, og så kaldte jeg Ingrid ind. Hun stod ude i køkkenet og snakkede, fortæller Allan.

Det husker Ingrid udmærket og genkalder sig, at hun spurgte sig selv, hvad Allan dog havde gang i.

- Da jeg så kom ind, gik han ned på knæ og friede, smiler Ingrid og ser ud, som om hun stadig ikke helt ved, hvad hun skal mene om denne form for frieri. Men kunne Allan være sikker på at hun ville sige ja?

- Næh, men man skal jo da tage en chance en gang imellem, kommenterer Allan.

Kærlighed kan også spises. Her får du opskriften på brændende kærlighed.

Går til hånde

Ingrid sagde ja, folk klappede, og i maj 2010 blev parret gift. Ingrid har to voksne drenge fra et tidligere ægteskab. Den ene bor i Odense, og den anden er flyttet til Sønderjylland og har ligesom sin mor fået sit liv der. Allan arbejder på en fabrik, der laver fælge til traktorer og maskiner, men nu er han også blevet køkkenmedhjælper.

- Da jeg mødte Ingrid, tog hun ud som kogekone, og jeg var nogle gange med. Så da hun overtog værtskabet her i forsamlingshuset, aftalte vi, at jeg skulle hjælpe til med det forberedende arbejde såsom at få stillet borde og stole op, borddækning, skære grønsager og den slags, så vi kan være sammen om det, siger Allan.

Buffet til konfirmation

- Jeg havde vel min første madlavning til et selskab i 1981 og har taget ud siden, fortæller Ingrid, der er udlært ernæringsassistent. Hun havde ansvaret for køkkenet på et hjem for anbragte børn, indtil hun kom til Sønderjylland. I dag er hun ernæringsassistent i kantinen på Vejen Rådhus, mens hun finder ud af, om driften af Tobøl Forsamlingshus kan bære en fuldtidsstilling.

Hendes forgænger, Doris Lauridsen, fik antallet af årlige fester op på over 100, og her i 2015 er der også allerede mange arrangementer i kalenderen, deriblandt konfirmationer til foråret.

- Når jeg skal lave aftale om maden, bliver jeg ofte spurgt, hvad jeg kan lave. Så siger jeg altid, at spørgsmålet ikke er, hvad jeg kan lave, men hvad de vil have. Nogle siger så, at de godt vil have noget lidt moderne. Det er specielt de lidt yngre generationer, mens de ældre gerne vil have det, de er vant til at få. Buffet er i dag blevet almindeligt til konfirmationer og andre store fester, fordi det er mindre formelt. Så skal man op og hente maden og kan lige stå og snakke lidt med andre end dem, man er blevet bænket sammen med, fortæller Ingrid.

Få opskrifter til din egen danske buffet her.

Klar til fest

- Da jeg tiltrådte, var "damerne" lidt bekymret for, om jeg havde mine egne med. Men de lokale kan jo netop bidrage med kendskab til forholdene. De har en stor viden, jeg kan trække på, siger Ingrid.

Men nu er klokken 18, og der er ikke tid til mere snak. Gæsterne er kommet, og der er for alvor gang i køkkenet. Velkomstdrinken er serveret, og forretten er klar. Allan har trukket sig væk og står op ad en væg.

- Man vil jo nødig gå i vejen, siger han.

Læs om tarteletdronningen Annelise her.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.