Italiensk middag a la Anette Kokholm

Onsdag, 10. marts 2010
af Redaktion
Tv-holdet fulgte i hælene på chefredaktøren - helt ind i de pinlige gemmer...
Foto: Jakob Mydtskov
Foto: Jakob Mydtskov

Af Helle Lyngbo

Efter to dage med tv-optagelser hos hhv. skuespiller Jan Linnebjerg og model Jackie Navarro er turen kommet til Familie Journals chefredaktør Anette Kokholm - og den udsendelse sendes i aften kl. 19 på Kanal 5.
- Det blev dagen hvor jeg selv var i ilden, hvor mit band akkompagnerede Villy Søvndal, og hvor jeg glemte at sætte vand på bordet, lyder Anettes sammenfatning af programmet.

I hælene på chefredaktricen
- Holdet kom allerede om morgenen, og så fulgte de ellers i hælene på mig dagen lang. I Irma, hos fiskehandleren og ostemanden, ind og ud af ovnen og helt ind i det køkkenskab, jeg aldrig rydder op i.
- Hmm!

Hæmningerne forsvandt hurtigt, da Anettes band - suppleret
med SF-formanden gik i gang...

Damer med skåneærmer - Anette genoplivede for
en aften skåneærmer a la Kirsten Hüttemeier
- få opskriften her

D'herrer Linnebjerg og Søvndal diskuterede vist
ikke kulturpolitik hele aftenen...

Sammenrystet
- Da gæsterne kom, havde jeg glædet mig meget til at se dem igen. Utroligt så hurtigt man bliver rystet sammen, siger Anette.
- De spiste min mad og sagde uhmmm og aahh de rigtige steder, og de drak de gode vine med glæde, og godt for det, for da jeg annoncerede, at nu skulle de spille og synge med mit band, så kneb det først lidt med modet.
- Vi øvede lidt i køkkenet, inden vi gik i gang, og så var der ingen nerver! At se Villy spille på guitar og Jackie og Jan synge med på 'Something to talk about' var virkelig stort for mig, siger Anette.

ANETTES ITALIENSKE MENU
Hvis du vil tyvstarte på Anettes menu, kan du få opskriften her:


Vind en middag
på Kong Hans

Forret
Kinarejer med pesto
5 store kinarejer marineres i olivenolie, hvidløg og salt. Lige inden servering steges de på panden for fuld knald, indtil de tager rød farve. Vendes og steges 1 minut.

Pesto
1 potte basilikum
200 g parmesanost
2 fed hvidløg
½ pose pinjekerner

Blendes med olivenolie, til det har en cremet konsistens og smages til med salt.

Klik her, hvis du vil
deltage i flere
konkurrencer

Hovedret
Spaghetti a la carbonara
3 pakker bacon steges i ovnen og lægges på fedtsugende papir. Krydres med peber og knækkes over i mindre stykker.

Sovs
1 parmesanost på 200 g rives, 2 bægre pasturiserede æggeblommer hældes i, piskefløde røres i lidt ad gangen, til det har en let flydende konsistens.

Pasta
2 pakker frisk pasta koges og kommes på en pande. Sovs hældes over og varmes op ved svag varme under omrøring med pastaen. Baconen blandes i. Server straks.

Dessert
Mandelkager
Mandelkagerne findes i Anne Larsens opskriftsbog 'Året rundt i det fedtfattige køkken'.

Se også:
Jan Linnebjergs menu
Jackie Navarros ditto

Sådan er Villys liv