Opskrifter

Hjemmelavet marcipan

Mandag, 31. december 2012af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Her er smagen helt i top, en blød og lækker hjemmelavet marcipan, der er svær at holde fingrene fra. Det er ikke mange som selv laver marcipan, og nu kan du blive en få, som ved hvordan man frembringer en vidunderlig marcipan - og så er den god til kransekage! Hent en god grundopskrift på marcipan her

Selvfølgelig kan du købe marcian færdig i forretningerne, men skal det være rigtigt, laver du selvfølgelig marcipanen selv. Hovedingredienserne i marcipan er mandler og sukker, men det betyder bestemt ikke, at al marcipan giver den samme smagsoplevelse. Smag og kvalitet afhænger af mandlernes kvalitet og forholdet mellem mandler og sukker. Her får du en god grundopskrift på marcipan. Hvis du går længere ned på siden, får du også opskrifter på marcipan med sirup og marcipan uden sukker.

Opskrift på hjemmelavet marcipan

(Ca. 300 g marcipan)

  • 1 dl vand
  • 60 g sukker (gerne økologisk)
  • 200 g mandler

Brug hjemmelavet marcipan til skøn kransekage - her får du 8 gode opskrifter på kransekage

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Hæld vand og sukker i en gryde og lad det simre i 5 min. Smut mandlerne og blend dem helt fint i en foodprocessor eller blender. Hæld mandelmelet i en skål og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der røres/æltes. Kom den færdige marcipan i en frysepose eller pak den ind i bagepapir og læg den på køl, til den skal bruges.

Tip: Skal du røre marcipan i en dej, bliver det nemmere, hvis du først har lagt marcipanen ganske kort i mikroovnen.

Sådan smutter du nemt mandler

Det kan hurtigt blive en lang process, hvis mandlerne skal smuttes enkeltvis. Tag et viskestykke og læg mandlerne deri og "masser" dem - så falder skindet af.

Opskrift på hjemmelavet marcipan med sirup

(1 portion, ca. 350 g)

  • 200 g mandler
  • 2 bitre mandler
  • 2 dl flormelis
  • 1 dl glukosesirup

Sådan gør du

Skold de søde og de bitre mandler, smut og hak dem. Bland mandlerne med florsukker.

Tilsæt glukosesirup, og arbejd det sammen til en smidig masse. Virker den smuldrende, så tilsætter du et par dråber koldt vand lidt ad gangen. Arbejd med den, til den er elastisk og kan formes.

Anvend marcipanen til figurer eller disse klassiske snitter. Opbevar marcipanen på køl i en tætsluttende boks. Indfarv marcipanen i forskellige farver med frugtfarve. Rul det ud til tynde plader, læg dem oven på hinanden, og skær dem i firkantede stykker.

Opskrift på hjemmelavet marcipan uden sukker

  • 150 g malede mandler
  • 1 æggehvide
  • 2 dråber mandelessens
  • Sødes med Sukrin Gold (efter smag)

Sådan gør du

Skold mandlerne og smut dem. Herefter bredes mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. Når mandlerne er kølet af blendes de helt fint. Bland mandlerne med æggehviden, mandelessensen og sød det efter smag (det behøver ikke være med Sukrin Gold).

Find flere opskrifter her...
Kransekage med nougat
Kransekagekonfekt

Få god inspiration til klassiske hovedretter. Læs mere her...

Du kan også bruge hjemmelavet marcipan til...

Romkugler med marcipan

Hent opskriften her

Orangetoppe med marcipan

Hent opskriften her

Kringle med marcipan, mandler og sukker

Hent opskriften her

Marcipankringle

Klassisk marcipanbrød

Hent opskriften her

Marcipanbrød - prøv med hjemmelavet marcipan

Æblekage bagt i lag

Hent opskriften her

Æblekage bagt i lag