Opskrifter

Æblekage med kokos

Mandag, 22. september 2014af All Over Press
Glutenfri: Bag en skøn æblekage med kokos og mandler. Servér kagerne varme med flødeskum eller vaniljeis til. Kagen er også god til glutenallergikere

Opskrift på æblekage med kokos

(Ca. 10-12 stk)

Til formen:
Lidt smør
1 spsk. sukker
2 spsk. kokos

Dej:

70 g kartoffelmel
2 dl finthakkede mandler
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl kokosmasse
150 g blødt smør
2 æg
1 dl vaniljeyoghurt

Fyld:
3 æbler

Tilbehør:
Flødeskum, cremefraiche el. vaniljeis

Fremgangsmåde til æblekagen

Smør en form på 24 cm i diameter, drys den med sukker og kokos. Bland de tørre ingredienser, tilsæt smørret og smuldr det i melet. Tilsæt æg og yoghurt, rør det godt og kom dejen i formen. Skræl æblerne, skær dem i tynde både og læg dem på dejen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. Lad den køle lidt af i formen.