Opskrifter

Æblekage med nøddelåg

Torsdag, 16. februar 2012af Redaktion
Her sidst på vinteren er der stadig danske madæbler med smag og kraft, med nødder og havregryn får æblerne et dejligt sprødt låg

(4-5 pers.)

750 g æbler, gerne belle de boscoop
6 tørrede, bløde abrikoser, ca. 30 g
½ tsk. kardemomme
Ca. 4 spsk. sukker

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Låg
100 g hasselnødder
125 g havregryn
3 spsk. sukker
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
125 g smør

Skær æblerne i tynde både og abrikoserne i strimler. Bland æbler, abrikoser, kardemomme og sukker i et ildfast fad.
Låg: Hak nødderne og bland dem med havregryn og sukker. Smuldr smørret i, så det ligner groftrevet ost. Drys dejen over æblerne og sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. 20 min. ved 200°. Spis kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller yoghurt 10%.
Tip: Æblekagen kan fryses.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Kokosdrømme
Mokkastykker
Æblecrumble de luxe










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop