Opskrifter

Bacontærte med tomattopping

Onsdag, 30. april 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Nem tærte til en travl dag

Opskrift på bacontærte med tomattopping

(3 pers.)

1 færdig tærtedej
200 g bacontern
2 dl cremefraiche 18%
2 dl fløde
3 æg
50 g revet emmentaler
1 knsp. revet muskatnød
1 rødløg
½ spsk. smør
½ spsk. sirup
1 spsk. lys balsamico
75 g semidried tomater i strimler
Rucola

Fremgagsmåde til bacontærte

Rul dejen ud og beklæd en 22 cm smurt tærteform med den. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 15 min. Rist baconen let på en pande ved høj varme og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pisk cremefraiche, fløde og æg sammen og bland med emmentaler og muskatnød. Fordel baconen over tærtebunden, hæld æggemassen over og bag tærten ved 190° i 30 min. Skær løget i skiver og sautér det i smørret. Tilsæt sirup, balsamico og tomater og lad dem sautére med i et par min. Servér tærten toppet med rucola og tomat-løgkompot.